Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Rizoto na španielsky spôsob

Kuracie mäso so zeleninou
Strukovinové fašírky
Opekaná zelenina
Polievka z fazuľových strukov
Fish&Chips v tortille
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Grilované rebierka
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Lahodné pečené zemiaky
Slepačia polievka s knedličkami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorská frittata
Ražniči z mletého mäsa
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorský šalát
Sladko-kyslé grilované ražniči
Zapečené špagety s tuniakom
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pikantným steakom
Ochutená ryža
Plnená pečená cibuľa
Oranžové rizoto
Mrkvová polievka
Grilované kuracie prsia
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečená ryba v papieri
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie mäso na thajský spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované tofu
Kuracina s kozím syrom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cesnakové bruskety
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Tabouleh
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Morčacina s citrónom a oreganom
Chilli con carne
Hríbová mrvenička
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie rizoto
Paštéta z husacej pečene
Bohatá jesenná polievka
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Biela ryba s kuskusom
Kurací paprikáš
Bravčové kotlety so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi