Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Biela ryba s fazuľou
Plnená pečená cibuľa
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Strukovinové fašírky
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chilli con carne
Opekaná zelenina
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ochutená ryža
Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát s pikantným steakom
Cesnakové bruskety
Hríbová mrvenička
Chutný šalát z opečených zemiakov
Sladko-kyslé grilované ražniči
Tabouleh
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované rebierka
Grilované kuracie prsia
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorský šalát
Paštéta z husacej pečene
Morčacina s citrónom a oreganom
Mrkvová polievka
Pečená ryba v papieri
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Sójový šalát s tuniakom
Kurací paprikáš
Grilované tofu
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Fish&Chips v tortille
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Oranžové rizoto
Kuracie mäso so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Bravčové kotlety so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie rizoto
Slepačia polievka s knedličkami
Stredomorská frittata
Morčacie rolky s ryžou
Polievka z fazuľových strukov
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracina s kozím syrom
Lahodné pečené zemiaky
Mäsové guľky s omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi