Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Strukovinové fašírky

Biela ryba s kuskusom
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Šalát s pikantným steakom
Bravčové kotlety so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Hríbová mrvenička
Bohatá jesenná polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie rizoto
Grilované tofu
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Opekaná zelenina
Cesnakové bruskety
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sójový šalát s tuniakom
Ochutená ryža
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracina s kozím syrom
Kurací paprikáš
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilované kuracie prsia
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s fazuľou
Fish&Chips v tortille
Slepačia polievka s knedličkami
Paštéta z husacej pečene
Mrkvová polievka
Kuracie mäso so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Morčacina s citrónom a oreganom
Tabouleh
Chutný šalát z opečených zemiakov
Plnená pečená cibuľa
Zapečené špagety s tuniakom
Morčacie rolky s ryžou
Lahodné pečené zemiaky
Grilované rebierka
Chilli con carne
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Stredomorský šalát
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Oranžové rizoto
Pečená ryba v papieri
Viac receptov pre túto náladu

Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice. Je výborná nielen ako základ do polievok, ale hodí sa aj do fašírok, karbonátok, ako príloha, nátierka či pyré.

Suroviny

250 g Lagris tradičnej zmesi na hŕstkovú polievku
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla pikant
1 ks stredne veľkej cibule
1 ks strúčiku cesnaku
2 ks vajec
posekaná čerstvá petržlenová vňať
soľ
majoránka
bobkový list
olej na vyprážanie
strúhanka podľa potreby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

4 osoby55 min

  • 1 Zmes na hŕstkovú polievku Lagris namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom, kým strukoviny zmäknú. Zo zmesi scedíme prebytočnú vodu, vyberieme bobkový list a zmes pomelieme v mlynčeku.
  • 2 Do hmoty pridáme Podravku ochucovadlo pikant, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú vňať a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou a majoránkou.
  • 3 Z pripravenej zmesi vytvoríme placky, ktoré pečieme v rúre pri 180°C alebo vypražíme na oleji.

Porcia

Hotové fašírky podávajte so sezónnym alebo vašim obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi