Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Bravčové kotlety s kuskusom

Hubový guľáš
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Morčací hamburger
Medailónky s hnedou ryžou
Rýchle lasagne
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie prsia s jablkami
Jaipur kari
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilovaný hamburger
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Jahňacie so šalviovým medom
Pivný guláš
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Sladká bravčová panenka
Kačica na pomarančoch
Zeleninové chipsy
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Kura na pivovej fľaši
Chilli con carne
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura na sladko
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Netradičný hamburger
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované rebierka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Kurací paprikáš
Grilovaná krkovička
Carbonara so špenátom
Plnené kuracie stehná
Hovädzí steak so zeleninou
Polievka z bôbu
Voňavé pečené zemiaky
Kurča na bielom víne
Papriky plnené rizotom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Fish&Chips v tortille
Medové teľacie kotlety
Zemiakové placky
Kotlovina
Rezne s chutnou omáčkou
Špagety s cuketou
Pizza v zemiakoch
Kura na pive
Teľacie kotlety so zeleninou
Lasagne z panvice
Pochúťka s Ajvarom
Párky v slanine
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Klasický burger
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi