Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Polievka z bôbu

Grilované rebierka
Nové zemiaky s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Netradičný hamburger
Zeleninové chipsy
Grilovaná krkovička
Rolky z roštenky so zeleninou
Pivný guláš
Grilovaný hamburger
Pikantné bravčové závitky
Medailónky s hnedou ryžou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kotlovina
Kačica na pomarančoch
Morčací hamburger
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zemiakové placky
Klasický burger
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Kura na pive
Pizza v zemiakoch
Pochúťka s Ajvarom
Kurací paprikáš
Papriky plnené rizotom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kura na pivovej fľaši
Hŕstková polievka s paradajkami
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Morčacie rolky s ryžou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Jaipur kari
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Párky v slanine
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Sladká bravčová panenka
Hubový guľáš
Jahňacie so šalviovým medom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Bravčové kotlety s kuskusom
Kura na sladko
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Medové teľacie kotlety
Carbonara so špenátom
Voňavé pečené zemiaky
Rýchle lasagne
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kurča na bielom víne
Chilli con carne
Špagety s cuketou
Lasagne z panvice
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi