Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Slaný koláč s klobásou a zeleninou

Jaipur kari
Morčací hamburger
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Medailónky s hnedou ryžou
Pivný guláš
Hŕstková polievka s paradajkami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Carbonara so špenátom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kurací paprikáš
Chilli con carne
Zemiakové placky
Grilovaný hamburger
Špagety s cuketou
Fish&Chips v tortille
Polievka z bôbu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kura na pivovej fľaši
Grilovaná krkovička
Pikantné bravčové závitky
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Pizza v zemiakoch
Papriky plnené rizotom
Kura na sladko
Jahňacie so šalviovým medom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Párky v slanine
Morčacie rolky s ryžou
Nové zemiaky s Ajvarom
Pochúťka s Ajvarom
Medové teľacie kotlety
Voňavé pečené zemiaky
Plnené kuracie stehná
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Sladká bravčová panenka
Kurča na bielom víne
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Klasický burger
Netradičný hamburger
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Mäsové guľky s omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Rýchle lasagne
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Morčacie prsia s jablkami
Zeleninové chipsy
Rezne s chutnou omáčkou
Kotlovina
Bravčové kotlety s kuskusom
Lasagne z panvice
Hovädzí steak so zeleninou
Kura na pive
Hubový guľáš
Teľacie kotlety so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované rebierka
Viac receptov pre túto náladu

Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu: Koláč plný zeleniny, syra a klobásy.

Suroviny

275 g múky
140 g masla
130 g čerstvého syra
2 lyžice kyslej smotany
1/2 lyžičky soli
prášok do pečiva
Plnka:
300 g klobásy (podľa vašej chuti)
100 g cibule
120 g mrkvy
200 g čerstvej červenej papriky
250 g mrazeného hrášku
100 g syru čedar
3 lyžice olivového oleja
2 vajcia
500 ml smotany na varenie
1 lyžička sušenej majoránky
1 lyžica Podravka ochucovadla
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby60 min

  • 1 Zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Pridáme na plátky nakrájané dobre vychladené maslo a čerstvý syr. Dobre premiešame pomocou elektrického mixéru tak, aby vznikla jedna zmes. Pridáme kyslú smotanu a trošku premiešame.
  • 2 Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a dáme ho do chladničky vychladnúť na cca 30 minút.
  • 3 Do panvice na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju domäkka. Pridáme nastrúhanú mrkvu, papriku nakrájanú na tenké prúžky, hrášok a na krúžky nakrájanú obielenú klobásu. Pražíme cca 3 - 4 minúty, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 4 Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej podložke a dáme ho do obdĺžnikovej zapekacej misy (30x18 cm) tak, aby boli zakryté aj steny misy.
  • 5 Spodnú časť cesta popicháme vidličkou, zakryjeme papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút.
  • 6 Cesto vyberieme z rúry a poukladáme na neho opraženú zeleninu s klobásou. Na vrch posypeme nastrúhaný syr.
  • 7 Vajcia rozmiešame a zmiešame ich so smotanou na varenie, Podravka ochucovadlom, majoránkou, soľou a korením.
  • 8 Pripravenú zmes nalejeme na cesto a pečieme ďalších 20 minút.

Tip

Koláč bude vyzerať zaujímavejšie a aj nutrične bohatšie ak pridáte brokolicu alebo karfiol. Chutí perfektne aj keď je teplý, ale aj studený, takže si ho môžete pripraviť vopred a zobrať si ho so sebou na výlet, ale aj do kancelárie.

Porcia

Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame.

Zdieľať s priateľmi