Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Medailónky s hnedou ryžou

Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Morčací hamburger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kurací paprikáš
Pochúťka s Ajvarom
Grilovaný hamburger
Plnené kuracie stehná
Rýchle lasagne
Mäsové guľky s omáčkou
Špagety s cuketou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Bravčové kotlety s kuskusom
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura na pive
Pikantné bravčové závitky
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilovaná krkovička
Hubový guľáš
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované rebierka
Voňavé pečené zemiaky
Kura na pivovej fľaši
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Morčacie prsia s jablkami
Fish&Chips v tortille
Kačica na pomarančoch
Rolky z roštenky so zeleninou
Netradičný hamburger
Carbonara so špenátom
Zemiakové placky
Papriky plnené rizotom
Kura na sladko
Hovädzí steak so zeleninou
Zeleninové chipsy
Kurča na bielom víne
Hŕstková polievka s paradajkami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chilli con carne
Pizza v zemiakoch
Klasický burger
Sladká bravčová panenka
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kotlovina
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z bôbu
Jaipur kari
Lasagne z panvice
Rezne s chutnou omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Jahňacie so šalviovým medom
Pivný guláš
Párky v slanine
Medové teľacie kotlety
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

Suroviny

800 g teľacích rezňov (nakrájaných na 2cm hrubé medailónky)
250 g šampiňónov
300 g Lagris ryže basmati
100 g cibule
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
50 ml olivového oleja
2 cukety
1 mrkva
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Lagris ryžu basmati uvaríme podľa návodu a scedíme.
  • 2 Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.
  • 3 Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.
  • 4 Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón Podravka.
  • 5 Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.

Tip

Ak máte radi teľací rezeň z vonku jemne zapečený, ale vo vnútri ružový, opečte ho na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridajte kocku masla a po chvíli mäso otočte, aby sa maslom pekne obalilo. Potom ho odložte na teplé miesto a pokračujte ďalej v príprave receptu.

Porcia

Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi