Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Fish&Chips v tortille

Grilované rebierka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s kozím syrom
Hríbová mrvenička
Plnená pečená cibuľa
Ochutená ryža
Ružičková polievka
Pečená ryba v papieri
Bravčové kotlety so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie rizoto
Morčacina s citrónom a oreganom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorský šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tabouleh
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Cesnakové bruskety
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie tyčinky v kečupe
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Slepačia polievka s knedličkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Sójový šalát s tuniakom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Paštéta z husacej pečene
Zapečené špagety s tuniakom
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečený losos v medovej omáčke
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Chilli con carne
Šalát s pikantným steakom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z mletého mäsa
Treska so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Mrkvová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Lahodné pečené zemiaky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kurací paprikáš
Stredomorská frittata
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Oranžové rizoto
Bohatá jesenná polievka
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Strukovinové fašírky
Grilované kuracie prsia
Biela ryba s kuskusom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Biela ryba s fazuľou
Morčacie rolky s ryžou
Viac receptov pre túto náladu

Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

Suroviny

4 veľké tortilly (Ø24 cm)
120 g syra
500 g filiet z bielej ryby
šťava z 1/2 citróna
2 lyžice Podravky na ryby
70 g hladkej múky
500 g väčších zemiakov
1 lyžica Podravky na pečené zemiaky
olej na vyprážanie
1 menšia červená cibuľa
100 g čerstvej uhorky
100 g cherry paradajok
Omáčka:
150 g gréckeho jogurtu
1/2 lyžičky Podravky na ryby
1 strúčik cesnaku

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.
  • 2 Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.
  • 3 Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.
  • 4 Múku zmiešame s Podravkou na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.
  • 5 Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.
  • 6 Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.
  • 7 Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.
  • 8 Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.

Tip

Fish&Chips môžete tiež podávať s kečupovou alebo kari omáčkou.

Porcia

Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a Podravky na ryby.

Zdieľať s priateľmi