Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Strukovinové fašírky

Stredomorský šalát
Tabouleh
Strukovinový šalát so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pečená ryba v papieri
Biela ryba s fazuľou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Bravčové kotlety so zeleninou
Chilli con carne
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované tofu
Treska so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Paštéta z husacej pečene
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Opekaná zelenina
Kurací paprikáš
Morčacina s citrónom a oreganom
Hríbová mrvenička
Šalát z grilovanej zeleniny
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Stredomorská frittata
Rizoto na španielsky spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracina s kozím syrom
Ochutená ryža
Biela ryba s kuskusom
Pečený losos v medovej omáčke
Mrkvová polievka
Grilované kuracie prsia
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie tyčinky v kečupe
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Slepačia polievka s knedličkami
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie rizoto
Cesnakové bruskety
Fish&Chips v tortille
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované rebierka
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Plnená pečená cibuľa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Bohatá jesenná polievka
Ružičková polievka
Sladko-kyslé grilované ražniči
Oranžové rizoto
Polievka z fazuľových strukov
Viac receptov pre túto náladu

Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice. Je výborná nielen ako základ do polievok, ale hodí sa aj do fašírok, karbonátok, ako príloha, nátierka či pyré.

Suroviny

250 g Lagris tradičnej zmesi na hŕstkovú polievku
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla pikant
1 ks stredne veľkej cibule
1 ks strúčiku cesnaku
2 ks vajec
posekaná čerstvá petržlenová vňať
soľ
majoránka
bobkový list
olej na vyprážanie
strúhanka podľa potreby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

4 osoby55 min

  • 1 Zmes na hŕstkovú polievku Lagris namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom, kým strukoviny zmäknú. Zo zmesi scedíme prebytočnú vodu, vyberieme bobkový list a zmes pomelieme v mlynčeku.
  • 2 Do hmoty pridáme Podravku ochucovadlo pikant, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú vňať a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou a majoránkou.
  • 3 Z pripravenej zmesi vytvoríme placky, ktoré pečieme v rúre pri 180°C alebo vypražíme na oleji.

Porcia

Hotové fašírky podávajte so sezónnym alebo vašim obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi