Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Strukovinový šalát so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Fish&Chips v tortille
Kuracina s kozím syrom
Pečený losos v medovej omáčke
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Treska so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Stredomorský šalát
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilované tofu
Ochutená ryža
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šalát s pikantným steakom
Stredomorská frittata
Bravčové kotlety so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Strukovinové fašírky
Mrkvová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované kuracie prsia
Rizoto na španielsky spôsob
Oranžové rizoto
Ražniči z mletého mäsa
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Mäsové guľky s omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sójový šalát s tuniakom
Opekaná zelenina
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Paštéta z husacej pečene
Biela ryba s fazuľou
Tabouleh
Chilli con carne
Kurací paprikáš
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie rizoto
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pečená ryba v papieri
Ružičková polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela ryba s kuskusom
Grilované rebierka
Zapečené špagety s tuniakom
Cesnakové bruskety
Paradajkové košíčky so pšenom
Hríbová mrvenička
Šalát z grilovanej zeleniny
Morčacina s citrónom a oreganom
Lahodné pečené zemiaky
Slepačia polievka s knedličkami
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi