Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Ružičková polievka

Ražniči z mletého mäsa
Oranžové rizoto
Grilované rebierka
Biela ryba s kuskusom
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kurací paprikáš
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Sladko-kyslé grilované ražniči
Morčacie rolky s ryžou
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ochutená ryža
Polievka z fazuľových strukov
Grilované tofu
Chilli con carne
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajkové košíčky so pšenom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Lahodné pečené zemiaky
Slepačia polievka s knedličkami
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Paštéta z husacej pečene
Strukovinový šalát so zeleninou
Strukovinové fašírky
Treska so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracie rizoto
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorská frittata
Opekaná zelenina
Zapečené špagety s tuniakom
Fish&Chips v tortille
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cesnakové bruskety
Mrkvová polievka
Šalát s pikantným steakom
Kuracina s kozím syrom
Stredomorský šalát
Plnená pečená cibuľa
Pečená ryba v papieri
Hríbová mrvenička
Biela ryba s fazuľou
Mäsové guľky s omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Bravčové kotlety so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilované kuracie prsia
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi