Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Rizoto na španielsky spôsob

Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Šalát z grilovanej zeleniny
Mrkvová polievka
Pečená ryba v papieri
Slepačia polievka s knedličkami
Grilované kuracie prsia
Bohatá jesenná polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Oranžové rizoto
Kuracie rizoto
Chilli con carne
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pikantným steakom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované tofu
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované rebierka
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Morčacie rolky s ryžou
Tabouleh
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie tyčinky v kečupe
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Opekaná zelenina
Biela ryba s fazuľou
Paštéta z husacej pečene
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorský šalát
Ochutená ryža
Cesnakové bruskety
Kuracina s kozím syrom
Ružičková polievka
Hríbová mrvenička
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z mletého mäsa
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska so zeleninou
Fish&Chips v tortille
Sladko-kyslé grilované ražniči
Mäsové guľky s omáčkou
Strukovinové fašírky
Polievka z fazuľových strukov
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Stredomorská frittata
Kurací paprikáš
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi