Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Paradajkové košíčky so pšenom

Hríbová mrvenička
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bohatá jesenná polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ružičková polievka
Fish&Chips v tortille
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Chilli con carne
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát z grilovanej zeleniny
Strukovinové fašírky
Paštéta z husacej pečene
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčové kotlety so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované tofu
Šalát s pikantným steakom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Grilované rebierka
Sójový šalát s tuniakom
Cesnakové bruskety
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ochutená ryža
Zapečené špagety s tuniakom
Tabouleh
Polievka z fazuľových strukov
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Opekaná zelenina
Mrkvová polievka
Stredomorský šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Kurací paprikáš
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Biela ryba s fazuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečená ryba v papieri
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracina s kozím syrom
Biela ryba s kuskusom
Kuracie tyčinky v kečupe
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Treska so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Strukovinový šalát so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracie rizoto
Plnená pečená cibuľa
Grilované kuracie prsia
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi