Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Mäsové guľky s omáčkou

Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Sladko-kyslé grilované ražniči
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Bravčové kotlety so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pečený losos v medovej omáčke
Plnená pečená cibuľa
Kurací paprikáš
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Fish&Chips v tortille
Ružičková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Tabouleh
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacie rolky s ryžou
Strukovinové fašírky
Kuracie tyčinky v kečupe
Biela ryba s fazuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Lahodné pečené zemiaky
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska so zeleninou
Ochutená ryža
Ražniči z mletého mäsa
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Mrkvová polievka
Cesnakové bruskety
Grilované kuracie prsia
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Stredomorská frittata
Bohatá jesenná polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Opekaná zelenina
Grilované rebierka
Grilované tofu
Kuracie rizoto
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chilli con carne
Biela ryba s kuskusom
Šalát s pikantným steakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená ryba v papieri
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paštéta z husacej pečene
Kuracina s kozím syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Hríbová mrvenička
Stredomorský šalát
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.

Suroviny

400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
1 vajce
60 g cibule
2 pretlačené strúčiky cesnaku
1 lyžica strúhanky
čierne korenie mleté
soľ
1/4 lyžičky sušeného tymiánu
1 lyžička Podravka ochucovadla
Na omáčku:
3 lyžice olivového oleja
1 pretlačený strúčik cesnaku
390 g Podravka krájaných paradajok
100 ml Podravka pasírovaných paradajok
100 ml červeného vína
1 lyžička cukru
1/4 lyžičky mletého chilli
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
čerstvá bazalka
soľ
400 g Podravka špagiet

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby55 min

  • 1 Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, Podravka ochucovadlom a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.
  • 2 Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  • 3 Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami Podravka. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky Podravka, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón Podravka.
  • 4 Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.
  • 5 Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.

Tip

Guľky môžu byť veľké ako orech alebo aj väčšie, podľa vašej chuti. Veľkosti však prispôsobte aj dĺžku pečenia.

Porcia

Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.

Zdieľať s priateľmi