Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Hríbová mrvenička

Šalát s pikantným steakom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Strukovinové fašírky
Ražniči z mletého mäsa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované rebierka
Sladko-kyslé grilované ražniči
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Plnená pečená cibuľa
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie tyčinky v kečupe
Kurací paprikáš
Zapečené špagety s tuniakom
Ochutená ryža
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cesnakové bruskety
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečený losos v medovej omáčke
Mäsové guľky s omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Bohatá jesenná polievka
Treska so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Chilli con carne
Opekaná zelenina
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Bravčové kotlety so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilované kuracie prsia
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Fish&Chips v tortille
Oranžové rizoto
Kuracie rizoto
Paštéta z husacej pečene
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Stredomorská frittata
Biela ryba s fazuľou
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pečená ryba v papieri
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracina s kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Grilované tofu
Rizoto na španielsky spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Stredomorský šalát
Mrkvová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Polievky od starej mamy nám vždy budú pripomínať detstvo. Takouto je aj hríbová mrvenička, po ktorej sa vrátite o pár rokov späť - do bezstarostných čias.

Suroviny

2 hrste sušených hríbov
1 lyžička soli
2 veľké zemiaky
1 veľká cibuľa
5 lyžíc rastlinného oleja
2 lyžíc červenej mletej papriky
2 hrste mrveničky
1 lyžička Podravky ochucovadla
drvená rasca
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Do hrnca s vodou dáme umyté sušené hríby, osolíme a pridáme rascu. Keď sú hríby mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich. Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji dozlatista.
  • 2 Pridáme majorán, mletú červenú papriku, podlejeme vodou, zamiešame a vlejeme do hrnca. Nakoniec vysypeme do polievky mrveničku a dovaríme. Pred podávaním pridáme do polievky Podravku ochucovadlo, prípadne dochutíme ešte soľou a krátko povaríme.

Porcia

Podávame s čerstvým chlebom.

Malé tajomstvá

Ak si pripravíte k polievke domácu mrveničku, môžete ju usušiť na utierke a odložiť v zaváraninovom pohári do špajze na neskôr.

Zdieľať s priateľmi