Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Mrkvová polievka

Bravčové kotlety so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s fazuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Treska so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie tyčinky v kečupe
Kurací paprikáš
Paštéta z husacej pečene
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie rizoto
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované rebierka
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Ochutená ryža
Pečená ryba v papieri
Fish&Chips v tortille
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Lahodné pečené zemiaky
Plnená pečená cibuľa
Stredomorský šalát
Zapečené špagety s tuniakom
Sójový šalát s tuniakom
Cesnakové bruskety
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorská frittata
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Slepačia polievka s knedličkami
Sladko-kyslé grilované ražniči
Ružičková polievka
Biela ryba s kuskusom
Pečený losos v medovej omáčke
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kuracina s kozím syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované kuracie prsia
Oranžové rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Chilli con carne
Šalát s pikantným steakom
Polievka z fazuľových strukov
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ražniči z mletého mäsa
Tabouleh
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rizoto na španielsky spôsob
Opekaná zelenina
Strukovinové fašírky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hríbová mrvenička
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi