Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO

Rizoto na španielsky spôsob
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Pečená ryba v papieri
Sladko-kyslé grilované ražniči
Chilli con carne
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Polievka z fazuľových strukov
Paštéta z husacej pečene
Grilované rebierka
Ochutená ryža
Kuracie mäso na thajský spôsob
Stredomorský šalát
Kurací paprikáš
Treska so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Fish&Chips v tortille
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát s pikantným steakom
Opekaná zelenina
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bravčové kotlety so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Sójový šalát s tuniakom
Pečený losos v medovej omáčke
Mäsové guľky s omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Biela ryba s fazuľou
Strukovinové fašírky
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z mletého mäsa
Tabouleh
Hríbová mrvenička
Grilované kuracie prsia
Mrkvová polievka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Lahodné pečené zemiaky
Morčacie rolky s ryžou
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s kuskusom
Kuracie rizoto
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracina s kozím syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Oranžové rizoto
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Grilované tofu
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ružičková polievka
Cesnakové bruskety
Bohatá jesenná polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Slepačia polievka s knedličkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Viac receptov pre túto náladu

Treska je už dlho obľúbeným druhom ryby na štedrovečernom stole. Tieto Vianoce môžete vyskúšať nový spôsob prípravy a uvariť toto výdatné a jedinečne krémové rizoto s bielou treskou.

Suroviny

600 g filiet z tresky
250 g Lagris ryže arborio
1 hľuza florentského feniklu
150 ml smotany
200 ml suchého bieleho vína
50 ml dezertného alebo portského vína
60 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica nasekaného kôpru
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička nasekaného rozmarínu
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Florentský fenikel nakrájame na plátky a posolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a fenikel z oboch strán osmažíme. Preložíme na tanier a odložíme nabok.
  • 2 Na zvyšnom oleji z oboch strán osmažíme tresku, ochutíme 1 lyžicou Podravky Stredomorie a zalejeme bielym vínom. Pridáme ryžu, ktorú sme predtým uvarili „al dente“ (tak, aby ostala trochu tvrdá na skus).
  • 3 Pridáme nasekaný rozmarín, zamiešame a krátko povaríme. Zalejeme dezertným alebo portským vínom a panvicou potrasieme tak, aby sa víno rovnomerne zamiešalo. Primiešame smotanu zmiešanú s horčicou a ochutíme soľou a korením. Na vrch rizota naaranžujeme opražený fenikel a necháme postáť približne 5 minút.
  • 4 Tesne pred servírovaním posypeme nasekaným kôprom.

Malé tajomstvá

Tesne pred dovarením rizota skúste pridať 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Ryža arborio je vďaka svojmu vysokému obsahu škrobov vhodným druhom ryže na prípravu rizota. Po pridaní tekutiny a zamiešaní zrnká ryže prasknú a uvoľnia škrob, ktorý rýchlo absorbuje veľké množstvo tekutiny, čím sa vaše rizoto stane práve takým chutným a krémovým, ako má byť.

Zdieľať s priateľmi