Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Plnená pečená cibuľa

Hríbová mrvenička
Paradajkové košíčky so pšenom
Paštéta z husacej pečene
Šalát s pikantným steakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kurací paprikáš
Treska so zeleninou
Tabouleh
Bravčové kotlety so zeleninou
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Fish&Chips v tortille
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ružičková polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované kuracie prsia
Kuracina s kozím syrom
Kuracie tyčinky v kečupe
Lahodné pečené zemiaky
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Šalát z grilovanej zeleniny
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Morčacie rolky s ryžou
Cesnakové bruskety
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Chilli con carne
Kuracie rizoto
Oranžové rizoto
Strukovinové fašírky
Biela ryba s fazuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Sójový šalát s tuniakom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Opekaná zelenina
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorský šalát
Ochutená ryža
Mäsové guľky s omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Ražniči z mletého mäsa
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pečená ryba v papieri
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované tofu
Mrkvová polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Grilované rebierka
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Biela ryba s kuskusom
Viac receptov pre túto náladu

Plnená pečená cibuľa je skvelá chuťovka na vašu party s priateľmi či rodinné posedenie. Vôňa tohto jedla ich zavedie priamo k vám.

Suroviny

4 veľké cibule
4 plátky prerastenej slaniny
250 ml smotany na šľahanie 33 %
olivový olej
parmezán
rozmarín
soľ
mleté čierne korenie
1 lyžičku Podravky ochucovadla Natur

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby80 min

  • 1 Cibuľu očistíme, na spodnej strane zarovnáme, na vrchnej zrežeme asi na jeden až dva centimetre. Cibuľu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 10 – 15 minút.
  • 2 Potom cibuľu vyberieme a necháme vychladnúť. S polievkovou lyžicou vyberieme strednú časť cibule tak, aby sme zachovali minimálne tri vrstvy.
  • 3 Vydlabané cibule potom omotáme plátkami slaniny a na mieste, kde sa nám slanina stretne, spojíme zašpicatenou stonkou z rozmarínu.
  • 4 Vnútornú časť cibule nakrájame na jemné kocky a opražíme na olivovom oleji. Pridáme najemno posekaný rozmarín, soľ, mleté čierne korenie, Podravku Natur a spolu opražíme.
  • 5 Keď je cibuľa jemne opražená, pridáme smotanu a privedieme do varu. Zmes povaríme asi jednu minútu.
  • 6 Nakoniec zmes odstavíme z ohňa a pridáme najemno nastrúhaný parmezán a zamiešame do zmesi. Zmesou naplníme cibule, ktoré poukladáme na plech a dáme na 30 – 40 minút zapiecť.

Porcia

Podávame s pečivom alebo zeleninovým šalátom.

Malé tajomstvá

Cibuľa obsahuje alicín posilňujúci našu imunitu a veľa zinku potrebného na stavbu kostí.

Zdieľať s priateľmi