Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Biela treska

Zeleninové špízy
Pohánka s klobásou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hubový guľáš
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Špagety s jesennou omáčkou
Biela ryba s fazuľou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tournedos s maslovou zeleninou
Grilované rebierka
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zapečené špagety s tuniakom
Pečená jahňacina s mandľami
Bravčová panenka so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Teľacie kotlety so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Sladká bravčová panenka
Polievka z bôbu
Kuracie mäso so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Polievka s mäsovými guličkami
Polievka z fazuľových strukov
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Vyprážaný syr
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie tyčinky v kečupe
Ravioly so šalviou
Mediteránska rapsódia
Morčacina s citrónom a oreganom
Lahodné pečené zemiaky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Nové zemiaky s Ajvarom
Guláš z cíceru a mangoldu
Šošovicová polievka so špenátom
Paradajková polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Cestovinový šalát so surimi
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilovaný hamburger
Cuketové jednohubky
Mrkvová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Lasagne z panvice
Ovocný šalát s kuracinou
Párky v slanine
Pikantná rybacia zmes
Treska s vajíčkovým šalátom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Caponata a lá Podravka
Pikantné bravčové závitky
Hrachová polievka
Ražniči z lososa
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčové kotlety s kuskusom
Pizza v zemiakoch
Polievka z rukoly a kreviet
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi