Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Ražniči z lososa

Hubový guľáš
Zeleninové špízy
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Caponata a lá Podravka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Guláš z cíceru a mangoldu
Cuketové jednohubky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Hrachová polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z bôbu
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované rebierka
Kuracie fajitas
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Pohánka s klobásou
Sladká bravčová panenka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestovinový šalát so surimi
Mrkvová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pikantné bravčové závitky
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Grilovaný hamburger
Vyprážaný syr
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Kuracie prsia pečené v rúre
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s fazuľou
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka s mäsovými guličkami
Paradajková polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Párky v slanine
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečená jahňacina s mandľami
Pikantná rybacia zmes
Biela treska
Pizza v zemiakoch
Lasagne z panvice
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčová panenka so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ravioly so šalviou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka z rukoly a kreviet
Tuniakový šalát
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Losos s cuketovou krustou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom od Podravky.

Suroviny

1 kg filiet z lososa
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
2 limetky alebo citróny
Ajvar jemný Podravka
čerstvé oregano
16 špajdlí

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
  • 3 Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
  • 4 Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  • 5 Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.

Tip

Špajdle na ražniči namočte do vody a nechajte ich postáť cca 1 hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.

Porcia

Podávame s Ajvarom Podravka a opraženými kúskami chleba.

Zdieľať s priateľmi