Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Mrkvová polievka

Kuracie fajitas
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Nové zemiaky s Ajvarom
Mediteránska rapsódia
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Losos s cuketovou krustou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tournedos s maslovou zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Biela treska
Ražniči z lososa
Ravioly so šalviou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie mäso so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Hubový guľáš
Polievka z rukoly a kreviet
Vyprážaný syr
Okúzľujúce letné kurča
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Teľacie kotlety so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Polievka s mäsovými guličkami
Polievka z bôbu
Špagety zo Stredomoria
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela ryba s fazuľou
Letné zeleninové ragú
Špagety s jesennou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Caponata a lá Podravka
Zapečené špagety s tuniakom
Pečená jahňacina s mandľami
Šošovicová polievka so špenátom
Grilovaný hamburger
Zeleninové špízy
Pizza v zemiakoch
Hrachová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Guláš z cíceru a mangoldu
Pohánka s klobásou
Tekvicová polievka s jablkom
Lasagne z panvice
Pikantné bravčové závitky
Cuketové jednohubky
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z fazuľových strukov
Sladká bravčová panenka
Párky v slanine
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované rebierka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Bravčová panenka so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi