Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Bravčové kotlety s kuskusom

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela treska
Lahodné pečené zemiaky
Mediteránska rapsódia
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z fazuľových strukov
Tournedos s maslovou zeleninou
Mrkvová polievka
Cuketové jednohubky
Paradajková polievka
Polievka z bôbu
Ravioly so šalviou
Párky v slanine
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestovinový šalát so surimi
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Okúzľujúce letné kurča
Bravčová panenka so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Letné zeleninové ragú
Teľacie kotlety so zeleninou
Grilovaný hamburger
Pikantné bravčové závitky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Rolky z roštenky so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pizza v zemiakoch
Guláš z cíceru a mangoldu
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Lasagne z panvice
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Vyprážaný syr
Pečená jahňacina s mandľami
Špagety zo Stredomoria
Biela ryba s fazuľou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pikantná rybacia zmes
Tekvicová polievka s jablkom
Sladká bravčová panenka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Hubový guľáš
Grilované rebierka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zeleninové špízy
Pohánka s klobásou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka z rukoly a kreviet
Tuniakový šalát
Kuracie tyčinky v kečupe
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Nové zemiaky s Ajvarom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hrachová polievka
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Šošovicová polievka so špenátom
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Rizoto na španielsky spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi