Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Paradajková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Hubový guľáš
Mediteránska rapsódia
Bravčové kotlety s kuskusom
Biela treska
Kuracie tyčinky v kečupe
Bravčová panenka so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety s jesennou omáčkou
Pohánka s klobásou
Šošovicová polievka so špenátom
Cuketové jednohubky
Zapečené špagety s tuniakom
Pečená jahňacina s mandľami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Letné zeleninové ragú
Kuracie mäso na thajský spôsob
Caponata a lá Podravka
Sladká bravčová panenka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pizza v zemiakoch
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Mrkvová polievka
Vyprážaný syr
Zeleninové špízy
Ražniči z lososa
Chutný šalát z opečených zemiakov
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Okúzľujúce letné kurča
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Párky v slanine
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Biela ryba s fazuľou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tuniakový šalát
Lahodné pečené zemiaky
Pikantná rybacia zmes
Teľacie kotlety so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Guláš z cíceru a mangoldu
Tournedos s maslovou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie fajitas
Lasagne z panvice
Kuracie mäso so zeleninou
Grilované rebierka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z bôbu
Hrachová polievka
Polievka s mäsovými guličkami
Pikantné bravčové závitky
Cestovinový šalát so surimi
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaný hamburger
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Polievka z fazuľových strukov
Ravioly so šalviou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi