Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Chutný šalát z opečených zemiakov

Pikantné bravčové závitky
Lahodné pečené zemiaky
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie fajitas
Špagety s jesennou omáčkou
Grilované rebierka
Párky v slanine
Polievka z fazuľových strukov
Mrkvová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ražniči z lososa
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacina s citrónom a oreganom
Ovocný šalát s kuracinou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ravioly so šalviou
Cestovinový šalát so surimi
Treska s vajíčkovým šalátom
Teľacie kotlety so zeleninou
Biela treska
Kuracie tyčinky v kečupe
Bravčové kotlety s kuskusom
Caponata a lá Podravka
Sladká bravčová panenka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cuketové jednohubky
Kuracie mäso so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Pohánka s klobásou
Pikantná rybacia zmes
Hubový guľáš
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Vyprážaný syr
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Lasagne z panvice
Zapečené špagety s tuniakom
Rolky z roštenky so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka s mäsovými guličkami
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Bravčová panenka so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tournedos s maslovou zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Biela ryba s fazuľou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilovaný hamburger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Mediteránska rapsódia
Polievka z bôbu
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Letné zeleninové ragú
Hrachová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Viac receptov pre túto náladu

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi