Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Vyprážaný syr

Okúzľujúce letné kurča
Kuracie mäso so zeleninou
Tuniakový šalát
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Ovocný šalát s kuracinou
Ražniči z lososa
Pikantné bravčové závitky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Zeleninové špízy
Šošovicová polievka so špenátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Špagety s jesennou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Hubový guľáš
Grilovaný hamburger
Pikantná rybacia zmes
Tekvicová polievka s jablkom
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Losos s cuketovou krustou
Guláš z cíceru a mangoldu
Lasagne z panvice
Párky v slanine
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mediteránska rapsódia
Nové zemiaky s Ajvarom
Pečená jahňacina s mandľami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pohánka s klobásou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Hrachová polievka
Kuracie tyčinky v kečupe
Polievka z bôbu
Biela ryba s fazuľou
Ravioly so šalviou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Sladká bravčová panenka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Zapečené špagety s tuniakom
Polievka z fazuľových strukov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela treska
Grilované rebierka
Cuketové jednohubky
Treska s vajíčkovým šalátom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z rukoly a kreviet
Caponata a lá Podravka
Rolky z roštenky so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pizza v zemiakoch
Mrkvová polievka
Kuracie fajitas
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Takto pripravený "obyčajný" syr sa stane "neobyčajne" chutným. Odporúčame Vám ho vyskúšať. Atraktívnym a chutným prídavkom je biela omáčka z jogurtu a nasekanej bazalky.

Suroviny

400 g čerstvého syra (riccota, cottage cheese, tvaroh)
20 ml extra panenského olivového oleja
100 g strúhanky
1 vajce
60 g múky
150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
1/4 lyžičky bieleho mletého korenia
2 lyžičky Podravka ochucovadla
Dresing:
150 ml jogurtu
50 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžice nasekanej bazalky
1/2 lyžičky soli
štipka čierneho mletého korenia
1 lyžica citrónovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 4 plátky čerstvého syra pokvapkáme olivovým olejom a necháme ich postáť.
  • 2 Medzitým si pripravíme múku, strúhanku a vajce, do ktorého pridáme Podravka ochucovadlo a biele korenie, na obaľovanie.
  • 3 Syr najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Obalený syr vypražíme v hlbšej panvici, dokým nemá zlatistú farbu. Vyberieme ho na papierový obrúsok, aby sa zbavil nadbytočného tuku.
  • 4 Dresing pripravíme tak, že do jogurtu pridáme olivový olej, bazalku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a poriadne premiešame.

Tip

Čerstvý syr je syr s neutrálnou chuťou, ktorý sa hodí k rôznym typom omáčok, od osviežujúcich až po pikanté alebo sladkokyslé.

Porcia

Na tanier dáme vypražený syr, pridáme poľníček, zalejeme pripraveným dresingom a podávame.

Zdieľať s priateľmi