Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Pečená jahňacina s mandľami

Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie mäso so zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Grilované rebierka
Pizza v zemiakoch
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka z bôbu
Vyprážaný syr
Mrkvová polievka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Párky v slanine
Šošovicová polievka so špenátom
Sladká bravčová panenka
Grilovaný hamburger
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie fajitas
Zeleninové špízy
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pohánka s klobásou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Nové zemiaky s Ajvarom
Treska s vajíčkovým šalátom
Lasagne z panvice
Biela ryba s fazuľou
Pikantné bravčové závitky
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Losos s cuketovou krustou
Mediteránska rapsódia
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie prsia pečené v rúre
Biela treska
Letné zeleninové ragú
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniakový šalát
Ovocný šalát s kuracinou
Lahodné pečené zemiaky
Guláš z cíceru a mangoldu
Paradajková polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Polievka z fazuľových strukov
Tekvicová polievka s jablkom
Pikantná rybacia zmes
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hrachová polievka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ražniči z lososa
Ravioly so šalviou
Špagety s jesennou omáčkou
Hubový guľáš
Viac receptov pre túto náladu

Dokonalé sviatočné jedlo pripravené z pečeného jahňacieho stehna okoreneného citrónovou kôrou a podávané s praženými mandľami.

Suroviny

1 jahňacie stehno (1.5-2 kg)
1 čajová lyžička citrónovej kôry
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
250 g cibule
50-100 ml suchého bieleho vína
100 g nahrubo nasekaných pražených mandlí
1 čajová lyžička rozmarínových lístkov
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby180 min

  • 1 Zmiešame kôru z jedného citróna s nasekaným cesnakom a 1 polievkovou lyžicou Podravky a votrieme do osoleného jahňacie stehna. Vložíme do pekáča.
  • 2 V panvici sprudka opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska a pridáme do pekáča k jahňacine. Podlejeme 1/3 šálky vody (približne 100 ml), prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C (plynový stupeň 4-6) po dobu asi 90 minút.
  • 3 Po približne hodine a pol odstránime z pekáča alobal, jahňacie stehno pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme mandľami. Podlejeme vínom a dopečieme cca 20 minút nezakryté, kým mäso nechytí peknú zlatohnedú farbu.
  • 4 Upečené stehno premiestnime na zohriaty tanier a udržiavame teplé. Z pekáča odlejeme všetok tuk a cibuľu so zvyšnou šťavou rozmixujeme mixérom. Do šťavy pridáme rozmarín a varíme, kým sa omáčka mierne nezredukuje.
  • 5 Jahňacie stehno nakrájame, pokvapkáme omáčkou a podávame s varenou zeleninou.

Tip

Pokiaľ vám prekáža charakteristická aróma jahňacieho mäsa, namarinujte ho v zmesi kôry a šťavy z jedného citróna, rozmarínu, tymianu a neošúpaných strúčikov cesnaku. Mäso marinujeme v chladničke po dobu minimálne 2 hodín, nie však viac ako 24 hodín.

Malé tajomstvá

Každých 500 gramov jahňaciny potrebuje približne 20 minút pečenia. Počas pečenia mäso pravidelne oblievajte výpekom, pokiaľ výpeku nie je dosť, do pekáča prilejte trochu teplej vody.

Zdieľať s priateľmi