Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka z bôbu

Grilované rebierka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pikantná rybacia zmes
Cuketové jednohubky
Mrkvová polievka
Špagety s jesennou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie prsia pečené v rúre
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Lahodné pečené zemiaky
Pohánka s klobásou
Kuracie fajitas
Caponata a lá Podravka
Polievka z fazuľových strukov
Rolky z roštenky so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Párky v slanine
Bravčová panenka so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Grilovaný hamburger
Ražniči z lososa
Morčacina s citrónom a oreganom
Nové zemiaky s Ajvarom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Pizza v zemiakoch
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Bravčové kotlety s kuskusom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tournedos s maslovou zeleninou
Hubový guľáš
Kuracie tyčinky v kečupe
Letné zeleninové ragú
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka s mäsovými guličkami
Losos s cuketovou krustou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Hrachová polievka
Tuniakový šalát
Sladká bravčová panenka
Rizoto na španielsky spôsob
Zapečené špagety s tuniakom
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečená jahňacina s mandľami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Biela ryba s fazuľou
Paradajková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie mäso so zeleninou
Ravioly so šalviou
Špagety zo Stredomoria
Guláš z cíceru a mangoldu
Tekvicová polievka s jablkom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Biela treska
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestoviny na stredomorský spôsob
Vyprážaný syr
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestovinový šalát so surimi
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Lasagne z panvice
Mediteránska rapsódia
Kuracie mäso na thajský spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi