Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Kuracie prsia pečené v rúre

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Vyprážaný syr
Grilované rebierka
Lahodné pečené zemiaky
Pohánka s klobásou
Mediteránska rapsódia
Sladká bravčová panenka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Letné zeleninové ragú
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie tyčinky v kečupe
Mrkvová polievka
Biela treska
Kuracie mäso na thajský spôsob
Ravioly so šalviou
Bravčová panenka so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Bravčové kotlety s kuskusom
Hubový guľáš
Pikantná rybacia zmes
Polievka z bôbu
Nové zemiaky s Ajvarom
Paradajková polievka
Kuracie mäso so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Hrachová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ovocný šalát s kuracinou
Losos s cuketovou krustou
Polievka z rukoly a kreviet
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ražniči z lososa
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestovinový šalát so surimi
Polievka s mäsovými guličkami
Polievka z fazuľových strukov
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Guláš z cíceru a mangoldu
Šošovicová polievka so špenátom
Treska s vajíčkovým šalátom
Párky v slanine
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela ryba s fazuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Grilovaný hamburger
Tournedos s maslovou zeleninou
Pizza v zemiakoch
Rizoto na španielsky spôsob
Lasagne z panvice
Pikantné bravčové závitky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zeleninové špízy
Špagety s jesennou omáčkou
Pečená jahňacina s mandľami
Morčacina s citrónom a oreganom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cuketové jednohubky
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi