Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Tekvicová polievka s jablkom

Treska s vajíčkovým šalátom
Morčacina s citrónom a oreganom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Paradajková polievka
Tuniakový šalát
Tournedos s maslovou zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Mediteránska rapsódia
Polievka z rukoly a kreviet
Letné zeleninové ragú
Chutný šalát z opečených zemiakov
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Ovocný šalát s kuracinou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilovaný hamburger
Pikantná rybacia zmes
Lahodné pečené zemiaky
Špagety s jesennou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela treska
Polievka z bôbu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Caponata a lá Podravka
Ravioly so šalviou
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pikantné bravčové závitky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zeleninové špízy
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Párky v slanine
Losos s cuketovou krustou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Biela ryba s fazuľou
Pizza v zemiakoch
Kuracie mäso so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčové kotlety s kuskusom
Hrachová polievka
Hubový guľáš
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Polievka s mäsovými guličkami
Bravčová panenka so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Lasagne z panvice
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilované rebierka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pohánka s klobásou
Mrkvová polievka
Sladká bravčová panenka
Kuracie prsia pečené v rúre
Rolky z roštenky so zeleninou
Ražniči z lososa
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Cuketové jednohubky
Vyprážaný syr
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi