Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Špagety s jesennou omáčkou

Lasagne z panvice
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ovocný šalát s kuracinou
Grilovaný hamburger
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Paradajková polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie fajitas
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Polievka z fazuľových strukov
Mediteránska rapsódia
Polievka z bôbu
Hrachová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pohánka s klobásou
Pikantná rybacia zmes
Pečená jahňacina s mandľami
Zeleninové špízy
Cuketové jednohubky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie mäso so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Tuniakový šalát
Hubový guľáš
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Vyprážaný syr
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Tournedos s maslovou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Kuracie tyčinky v kečupe
Letné zeleninové ragú
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ravioly so šalviou
Treska s vajíčkovým šalátom
Párky v slanine
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Biela treska
Zapečené špagety s tuniakom
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Šošovicová polievka so špenátom
Nové zemiaky s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči z lososa
Lahodné pečené zemiaky
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Sladká bravčová panenka
Špagety zo Stredomoria
Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s fazuľou
Pikantné bravčové závitky
Grilované rebierka
Pizza v zemiakoch
Mrkvová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi