Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Rizoto na španielsky spôsob

Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ravioly so šalviou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Hrachová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninové špízy
Polievka z bôbu
Sladká bravčová panenka
Biela ryba s fazuľou
Losos s cuketovou krustou
Pikantné bravčové závitky
Biela treska
Lasagne z panvice
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Pikantná rybacia zmes
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pizza v zemiakoch
Mrkvová polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilovaný hamburger
Párky v slanine
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tournedos s maslovou zeleninou
Cuketové jednohubky
Okúzľujúce letné kurča
Bravčová panenka so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované rebierka
Paradajková polievka
Hubový guľáš
Špagety zo Stredomoria
Vyprážaný syr
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Mediteránska rapsódia
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pohánka s klobásou
Špagety s jesennou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči z lososa
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie tyčinky v kečupe
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie fajitas
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka s mäsovými guličkami
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi