Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Šošovicová polievka so špenátom

Špagety zo Stredomoria
Mrkvová polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hubový guľáš
Polievka z bôbu
Grilované rebierka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela treska
Pečená jahňacina s mandľami
Cestovinový šalát so surimi
Biela ryba s fazuľou
Sladká bravčová panenka
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Vyprážaný syr
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z rukoly a kreviet
Tuniakový šalát
Grilovaný hamburger
Caponata a lá Podravka
Guláš z cíceru a mangoldu
Pizza v zemiakoch
Ovocný šalát s kuracinou
Letné zeleninové ragú
Pikantné bravčové závitky
Losos s cuketovou krustou
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie fajitas
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové špízy
Teľacie kotlety so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pohánka s klobásou
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z fazuľových strukov
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Ražniči z lososa
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Lasagne z panvice
Treska s vajíčkovým šalátom
Hrachová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ravioly so šalviou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Párky v slanine
Cestoviny na stredomorský spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Pikantná rybacia zmes
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cuketové jednohubky
Kuracie prsia pečené v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Tournedos s maslovou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi