Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka s mäsovými guličkami

Okúzľujúce letné kurča
Špagety s jesennou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Pizza v zemiakoch
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilovaný hamburger
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie mäso so zeleninou
Sladká bravčová panenka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z rukoly a kreviet
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie fajitas
Šošovicová polievka so špenátom
Ražniči z lososa
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ravioly so šalviou
Caponata a lá Podravka
Lasagne z panvice
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Hrachová polievka
Paradajková polievka
Mrkvová polievka
Biela treska
Zeleninové špízy
Biela ryba s fazuľou
Rolky z roštenky so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Kuracie prsia pečené v rúre
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Zapečené špagety s tuniakom
Pohánka s klobásou
Losos s cuketovou krustou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Vyprážaný syr
Bravčové kotlety s kuskusom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cuketové jednohubky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pikantná rybacia zmes
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Guláš z cíceru a mangoldu
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka z bôbu
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Kuracie tyčinky v kečupe
Hubový guľáš
Tournedos s maslovou zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Pečená jahňacina s mandľami
Lahodné pečené zemiaky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ovocný šalát s kuracinou
Grilované rebierka
Rizoto na španielsky spôsob
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Nové zemiaky s Ajvarom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi