Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Biela treska

Lasagne z panvice
Špagety s jesennou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka z fazuľových strukov
Hrachová polievka
Caponata a lá Podravka
Hubový guľáš
Polievka s mäsovými guličkami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jemný hubový guláš
Bravčové kotlety s kuskusom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ražniči z lososa
Pikantné bravčové závitky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šošovicová polievka so špenátom
Špagety zo Stredomoria
Kuracie tyčinky v kečupe
Pizza v zemiakoch
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát so surimi
Tuniakový šalát
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pohánka s klobásou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Polievka z rukoly a kreviet
Cuketové jednohubky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zeleninové špízy
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie fajitas
Losos s cuketovou krustou
Bravčová panenka so zeleninou
Grilované rebierka
Ravioly so šalviou
Párky v slanine
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Mrkvová polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Mediteránska rapsódia
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie mäso so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s fazuľou
Okúzľujúce letné kurča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Sladká bravčová panenka
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z bôbu
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Lahodné pečené zemiaky
Pikantná rybacia zmes
Paradajková polievka
Vyprážaný syr
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kurča na bielom víne
Cestoviny na stredomorský spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilovaný hamburger
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Ovocný šalát s kuracinou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rolky z roštenky so zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi