Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Okúzľujúce letné kurča

Chutný šalát z opečených zemiakov
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Losos s cuketovou krustou
Polievka s mäsovými guličkami
Bravčová panenka so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Tekvicová polievka s jablkom
Biela treska
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacina s citrónom a oreganom
Pohánka s klobásou
Guláš z cíceru a mangoldu
Tournedos s maslovou zeleninou
Hrachová polievka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Špagety s jesennou omáčkou
Tuniakový šalát
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Nové zemiaky s Ajvarom
Špagety zo Stredomoria
Pikantné bravčové závitky
Jemný hubový guláš
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z fazuľových strukov
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Vyprážaný syr
Paradajková polievka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestovinový šalát so surimi
Mediteránska rapsódia
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Mrkvová polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rizoto na španielsky spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Sladká bravčová panenka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela ryba s fazuľou
Grilovaný hamburger
Ravioly so šalviou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kurča na bielom víne
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ražniči z lososa
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované rebierka
Zapečené špagety s tuniakom
Šošovicová polievka so špenátom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Pizza v zemiakoch
Pečená jahňacina s mandľami
Cuketové jednohubky
Bravčové kotlety s kuskusom
Zeleninové špízy
Treska s vajíčkovým šalátom
Hubový guľáš
Párky v slanine
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Lasagne z panvice
Polievka z bôbu
Pikantná rybacia zmes
Viac receptov pre túto náladu

Pečenou zeleninou s rozpusteným mascarpone ochutenou stredomorskými bylinkami a troškou cukru podávanou s grilovaným kuracím steakom potešíte svojich najbližších.

Suroviny

2 cukety
2 červené papriky
60 g čiernych olív
4 paradajky
4 kuracie rezne
80 g mascarpone
2 strúčiky cesnaku
100 g zemiakov
200 ml mlieka
20 g masla
1 lyžička ochucovadla Stredomorie Podravka
1/2 lyžičky cukru
4 lyžice olivového oleja
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Papriku nakrájame na krúžky, cukety prerežeme na polovicu a narežeme na rezance.
  • 2 Do nádoby na pečenie dáme nakrájanú papriku, cuketu a pridáme cesnak nakrájaný na malé kúsky. Všetko zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 210 °C asi 15 minút.
  • 3 Zeleninu vyberieme, posypeme ochucovadlom Stredomorie Podravka, pridáme cukor, soľ a korenie a dobre premiešame. Pridáme olivy a paradajky nakrájané na krúžky, vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte asi 20-25 minút.
  • 4 Počas tejto doby osolíme a okoreníme kuracie rezne a ugrilujeme ich. Takisto si pripravíme zemiaky, a to tak, že ich ošúpeme a dáme uvariť.
  • 5 Na pečenú zeleninu pridáme mascarpone a dobre premiešame, aby sa poriadne rozpustilo.
  • 6 Keď sú zemiaky mäkké, rozlačíme ich a pridáme mlieko, maslo a soľ.

Tip

Namiesto paradajok môžete použiť krájané paradajky Podravka.

Porcia

Pečenú zeleninu posypte petržlenovou vňaťou a podávajte spolu s pripravenou zemiakovou kašou.

Zdieľať s priateľmi