Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO

Grilované rebierka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilovaný hamburger
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pohánka s klobásou
Caponata a lá Podravka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniakový šalát
Lasagne z panvice
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zeleninové špízy
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Lahodné pečené zemiaky
Bravčová panenka so zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie mäso so zeleninou
Hubový guľáš
Špagety s jesennou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pikantná rybacia zmes
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Polievka z bôbu
Špagety zo Stredomoria
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Nové zemiaky s Ajvarom
Párky v slanine
Cestovinový šalát so surimi
Tekvicová polievka s jablkom
Sladká bravčová panenka
Šošovicová polievka so špenátom
Mrkvová polievka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kurča na bielom víne
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Ravioly so šalviou
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie tyčinky v kečupe
Polievka z fazuľových strukov
Teľacie kotlety so zeleninou
Guláš z cíceru a mangoldu
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Jemný hubový guláš
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela treska
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Ražniči z lososa
Losos s cuketovou krustou
Rizoto na španielsky spôsob
Tournedos s maslovou zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zapečené špagety s tuniakom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Okúzľujúce letné kurča
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka s mäsovými guličkami
Treska s vajíčkovým šalátom
Pikantné bravčové závitky
Vyprážaný syr
Letné zeleninové ragú
Pečená jahňacina s mandľami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Hrachová polievka
Paradajková polievka
Pizza v zemiakoch
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Biela ryba s fazuľou
Viac receptov pre túto náladu

Treska je už dlho obľúbeným druhom ryby na štedrovečernom stole. Tieto Vianoce môžete vyskúšať nový spôsob prípravy a uvariť toto výdatné a jedinečne krémové rizoto s bielou treskou.

Suroviny

600 g filiet z tresky
250 g Lagris ryže arborio
1 hľuza florentského feniklu
150 ml smotany
200 ml suchého bieleho vína
50 ml dezertného alebo portského vína
60 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica nasekaného kôpru
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička nasekaného rozmarínu
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Florentský fenikel nakrájame na plátky a posolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a fenikel z oboch strán osmažíme. Preložíme na tanier a odložíme nabok.
  • 2 Na zvyšnom oleji z oboch strán osmažíme tresku, ochutíme 1 lyžicou Podravky Stredomorie a zalejeme bielym vínom. Pridáme ryžu, ktorú sme predtým uvarili „al dente“ (tak, aby ostala trochu tvrdá na skus).
  • 3 Pridáme nasekaný rozmarín, zamiešame a krátko povaríme. Zalejeme dezertným alebo portským vínom a panvicou potrasieme tak, aby sa víno rovnomerne zamiešalo. Primiešame smotanu zmiešanú s horčicou a ochutíme soľou a korením. Na vrch rizota naaranžujeme opražený fenikel a necháme postáť približne 5 minút.
  • 4 Tesne pred servírovaním posypeme nasekaným kôprom.

Malé tajomstvá

Tesne pred dovarením rizota skúste pridať 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Ryža arborio je vďaka svojmu vysokému obsahu škrobov vhodným druhom ryže na prípravu rizota. Po pridaní tekutiny a zamiešaní zrnká ryže prasknú a uvoľnia škrob, ktorý rýchlo absorbuje veľké množstvo tekutiny, čím sa vaše rizoto stane práve takým chutným a krémovým, ako má byť.

Zdieľať s priateľmi