Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Polievka z rukoly a kreviet

Zeleninové špízy
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Hrachová polievka
Losos s cuketovou krustou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Biela ryba s fazuľou
Paradajková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ravioly so šalviou
Cestovinový šalát so surimi
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Letné zeleninové ragú
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladká bravčová panenka
Nové zemiaky s Ajvarom
Párky v slanine
Mrkvová polievka
Pikantná rybacia zmes
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie fajitas
Tekvicová polievka s jablkom
Bravčová panenka so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Vyprážaný syr
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Špagety s jesennou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hubový guľáš
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilovaný hamburger
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mediteránska rapsódia
Teľacie kotlety so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Šošovicová polievka so špenátom
Okúzľujúce letné kurča
Ražniči z lososa
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie mäso so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cuketové jednohubky
Polievka s mäsovými guličkami
Pikantné bravčové závitky
Pečená jahňacina s mandľami
Kurča na bielom víne
Tournedos s maslovou zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Treska s vajíčkovým šalátom
Caponata a lá Podravka
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Lasagne z panvice
Pohánka s klobásou
Tuniakový šalát
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Polievka z bôbu
Pizza v zemiakoch
Kuracie tyčinky v kečupe
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Biela treska
Jemný hubový guláš
Grilované rebierka
Špagety zo Stredomoria
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zapečené špagety s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z rukoly a kreviet je výstižnou metaforou kulinárskej znamenitosti: v tomto jedinečne chutnom jedle z rukoly a kreviet sa snúbia malé množstvá vynikajúcich ingrediencií uvarených tak, aby chutili čo najlepšie.

Suroviny

150-200 g listov rukoly
40 ml olivového oleja
250 g g kreviet alebo garnátov (chvosty)
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g kukuričného škrobu
100 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)
viacfarebné korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby25 min

  • 1 Rukolu umyjeme a opatrne osušíme. Následne ju po malých dávkach osmažíme v panvici s trochou olivového oleja a preložíme na kuchynské papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk.
  • 2 Do hlbokej rajnice pridáme maslo a rýchlo osmažíme krevety alebo garnáty s trochou pretlačeného cesnaku, poprášime kukuričným škrobom, premiešame a podlejeme vínom. Pridáme 3 šálky vody a privedieme do varu. Ochutíme jednou lyžicou Podravky a varíme 10 minút.
  • 3 Rukolové listy nakrájame a pridáme do polievky. Krátko povaríme, pridáme smotanu a ochutíme pomletým viacfarebným korením.

Porcia

Tesne pred servírovaním môžete do polievky pridať trochu nakrájaných listov rukoly na zvýraznenie kontrastu jej štipľavej chuti v krémovej polievke.

Malé tajomstvá

Krevety môžete pre varením marinovať v citrónovej šťave. Nenechávajte ich však v marináde dlhšie ako 20 minút, aby ste predišli príliš výraznej citrónovej chuti kreviet alebo garnátov.

Zdieľať s priateľmi