Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Pizza v zemiakoch
Kuracie prsia pečené v rúre
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Mediteránska rapsódia
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka z bôbu
Biela treska
Kurča na bielom víne
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Jemný hubový guláš
Biela ryba s fazuľou
Lasagne z panvice
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Ravioly so šalviou
Hubový guľáš
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka s mäsovými guličkami
Bravčová panenka so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Polievka z fazuľových strukov
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Paradajková polievka
Pohánka s klobásou
Zapečené špagety s tuniakom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestovinový šalát so surimi
Grilovaný hamburger
Párky v slanine
Vyprážaný syr
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ražniči z lososa
Kuracie tyčinky v kečupe
Letné zeleninové ragú
Cuketové jednohubky
Pikantná rybacia zmes
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová polievka so špenátom
Guláš z cíceru a mangoldu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie mäso na thajský spôsob
Losos s cuketovou krustou
Polievka z rukoly a kreviet
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Lahodné pečené zemiaky
Mrkvová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniakový šalát
Sladká bravčová panenka
Tekvicová polievka s jablkom
Ovocný šalát s kuracinou
Okúzľujúce letné kurča
Špagety s jesennou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zeleninové špízy
Grilované rebierka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Hrachová polievka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Rolky z roštenky so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi