Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Mrkvová polievka

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Bravčové kotlety s kuskusom
Teľacie kotlety so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka z fazuľových strukov
Tekvicová polievka s jablkom
Zapečené špagety s tuniakom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z bôbu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s fazuľou
Grilovaný hamburger
Hrachová polievka
Ravioly so šalviou
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Treska s vajíčkovým šalátom
Párky v slanine
Kurča na bielom víne
Paradajková polievka
Jemný hubový guláš
Kuracie prsia pečené v rúre
Hubový guľáš
Šošovicová polievka so špenátom
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované rebierka
Cestovinový šalát so surimi
Rolky z roštenky so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Biela treska
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Tuniakový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Špagety s jesennou omáčkou
Pohánka s klobásou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Sladká bravčová panenka
Guláš z cíceru a mangoldu
Polievka z rukoly a kreviet
Mediteránska rapsódia
Pikantná rybacia zmes
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lasagne z panvice
Kuracie tyčinky v kečupe
Špagety zo Stredomoria
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cuketové jednohubky
Pikantné bravčové závitky
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie mäso so zeleninou
Vyprážaný syr
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Okúzľujúce letné kurča
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie fajitas
Letné zeleninové ragú
Tournedos s maslovou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi