Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Šošovicová polievka so špenátom

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Hrachová polievka
Pizza v zemiakoch
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela ryba s fazuľou
Špagety zo Stredomoria
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z bôbu
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cuketové jednohubky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky z roštenky so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Polievka z fazuľových strukov
Mediteránska rapsódia
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Guláš z cíceru a mangoldu
Bravčové kotlety s kuskusom
Letné zeleninové ragú
Mrkvová polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie fajitas
Cestovinový šalát so surimi
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované rebierka
Sladká bravčová panenka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Losos s cuketovou krustou
Lasagne z panvice
Kuracie mäso na thajský spôsob
Párky v slanine
Teľacie kotlety so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Grilovaný hamburger
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Kuracie mäso so zeleninou
Ravioly so šalviou
Polievka z rukoly a kreviet
Kurča na bielom víne
Špagety s jesennou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie prsia pečené v rúre
Treska s vajíčkovým šalátom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Pečená jahňacina s mandľami
Pikantné bravčové závitky
Hubový guľáš
Pohánka s klobásou
Jemný hubový guláš
Polievka s mäsovými guličkami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Vyprážaný syr
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela treska
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Lahodné pečené zemiaky
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi