Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Grilovaný hamburger
Letné zeleninové ragú
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kurča na bielom víne
Tournedos s maslovou zeleninou
Párky v slanine
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracie fajitas
Pizza v zemiakoch
Teľacie kotlety so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z fazuľových strukov
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Paradajková polievka
Polievka s mäsovými guličkami
Losos s cuketovou krustou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zapečené špagety s tuniakom
Špagety s jesennou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Pohánka s klobásou
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestovinový šalát so surimi
Sladká bravčová panenka
Ovocný šalát s kuracinou
Biela treska
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Jemný hubový guláš
Lasagne z panvice
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Nové zemiaky s Ajvarom
Lahodné pečené zemiaky
Zeleninové špízy
Mrkvová polievka
Špagety zo Stredomoria
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šošovicová polievka so špenátom
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Polievka z bôbu
Rolky z roštenky so zeleninou
Hrachová polievka
Hubový guľáš
Ražniči z lososa
Ravioly so šalviou
Kuracie mäso so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Vyprážaný syr
Grilované rebierka
Okúzľujúce letné kurča
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečená jahňacina s mandľami
Pikantná rybacia zmes
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z rukoly a kreviet
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Cuketové jednohubky
Biela ryba s fazuľou
Guláš z cíceru a mangoldu
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi