Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Kuracie prsia pečené v rúre

Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Ražniči z lososa
Pikantné bravčové závitky
Cuketové jednohubky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčová panenka so zeleninou
Lasagne z panvice
Kuracie fajitas
Tekvicová polievka s jablkom
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Vyprážaný syr
Grilovaný hamburger
Rizoto na španielsky spôsob
Hrachová polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Tournedos s maslovou zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Jemný hubový guláš
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Mediteránska rapsódia
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Lahodné pečené zemiaky
Letné zeleninové ragú
Hubový guľáš
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela treska
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Polievka z fazuľových strukov
Kurča na bielom víne
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Paradajková polievka
Grilované rebierka
Špagety s jesennou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Losos s cuketovou krustou
Sladká bravčová panenka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Ravioly so šalviou
Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety so zeleninou
Pohánka s klobásou
Tuniakový šalát
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Polievka z bôbu
Morčacina s citrónom a oreganom
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestoviny na stredomorský spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Mrkvová polievka
Párky v slanine
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninové špízy
Treska s vajíčkovým šalátom
Bravčové kotlety s kuskusom
Šošovicová polievka so špenátom
Caponata a lá Podravka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Pizza v zemiakoch
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi