Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Polievka s mäsovými guličkami

Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilované rebierka
Okúzľujúce letné kurča
Párky v slanine
Vyprážaný syr
Bravčové kotlety s kuskusom
Rizoto na španielsky spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pohánka s klobásou
Kurča na bielom víne
Cestoviny na stredomorský spôsob
Lasagne z panvice
Kuracie fajitas
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestovinový šalát so surimi
Bravčová panenka so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ražniči z lososa
Polievka z bôbu
Tournedos s maslovou zeleninou
Jemný hubový guláš
Tuniakový šalát
Biela ryba s fazuľou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie tyčinky v kečupe
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Hrachová polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Špagety zo Stredomoria
Cuketové jednohubky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pečená jahňacina s mandľami
Biela treska
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špagety s jesennou omáčkou
Polievka z fazuľových strukov
Pikantná rybacia zmes
Lahodné pečené zemiaky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacina s citrónom a oreganom
Hubový guľáš
Pikantné bravčové závitky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová polievka so špenátom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Teľacie kotlety so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Pizza v zemiakoch
Zeleninové špízy
Grilovaný hamburger
Ovocný šalát s kuracinou
Mediteránska rapsódia
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ravioly so šalviou
Mrkvová polievka
Caponata a lá Podravka
Losos s cuketovou krustou
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi