Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Hubový guľáš
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Paradajková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Vyprážaný syr
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela treska
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka s mäsovými guličkami
Špagety zo Stredomoria
Caponata a lá Podravka
Cestovinový šalát so surimi
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Mediteránska rapsódia
Pikantné bravčové závitky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Pikantná rybacia zmes
Kurča na bielom víne
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Pizza v zemiakoch
Tournedos s maslovou zeleninou
Párky v slanine
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s kuskusom
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované rebierka
Pečená jahňacina s mandľami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Guláš z cíceru a mangoldu
Polievka z bôbu
Kuracie tyčinky v kečupe
Tekvicová polievka s jablkom
Grilovaný hamburger
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Šošovicová polievka so špenátom
Rolky z roštenky so zeleninou
Mrkvová polievka
Biela ryba s fazuľou
Hrachová polievka
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zapečené špagety s tuniakom
Lahodné pečené zemiaky
Cuketové jednohubky
Ravioly so šalviou
Pohánka s klobásou
Lasagne z panvice
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Jemný hubový guláš
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná pražma alebo morský vlk sú samé o sebe kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou - to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

Suroviny

4 ks rýb (pražma alebo morský vlk, cca 400g/ks)
4 lyžice Podravka ochucovadla s cesnakom
400 g cherry paradajok
2 ks cibule
4 ks mladej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
75 ml olivového oleja
1 citrón
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme zmesou pripravenou z Podravky s cesnakom a z olivového oleja. Necháme postáť asi 40 minút, aby sa chute prepojili.
  • 2 Grilovací rošt potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Naukladáme naň ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
  • 3 K rybám pridáme cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 4 Keď sú ryby hotové, zložíme ich z grilu, poukladáme na tanier a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.

Tip

Počas grilovania ich viackrát potrite vetvičkou rozmarínu namočenou v olivovom oleji - dodáte tak jedlu ešte viac chute a vône.

Porcia

Hotové jedlo posypeme na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom a podávame.

Zdieľať s priateľmi