Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Pečená jahňacina s mandľami

Ravioly so šalviou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela treska
Polievka s mäsovými guličkami
Caponata a lá Podravka
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie mäso so zeleninou
Hrachová polievka
Kurča na bielom víne
Ražniči z lososa
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Špagety zo Stredomoria
Vyprážaný syr
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tuniakový šalát
Lasagne z panvice
Teľacie kotlety so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Grilované rebierka
Polievka z fazuľových strukov
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilovaný hamburger
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie mäso na thajský spôsob
Tournedos s maslovou zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Zeleninové špízy
Polievka z rukoly a kreviet
Mrkvová polievka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladká bravčová panenka
Polievka z bôbu
Losos s cuketovou krustou
Letné zeleninové ragú
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Paradajková polievka
Cestovinový šalát so surimi
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Špagety s jesennou omáčkou
Biela ryba s fazuľou
Cuketové jednohubky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Mediteránska rapsódia
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Nové zemiaky s Ajvarom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zapečené špagety s tuniakom
Lahodné pečené zemiaky
Rizoto na španielsky spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Párky v slanine
Pohánka s klobásou
Hubový guľáš
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Jemný hubový guláš
Kuracie prsia pečené v rúre
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Dokonalé sviatočné jedlo pripravené z pečeného jahňacieho stehna okoreneného citrónovou kôrou a podávané s praženými mandľami.

Suroviny

1 jahňacie stehno (1.5-2 kg)
1 čajová lyžička citrónovej kôry
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
250 g cibule
50-100 ml suchého bieleho vína
100 g nahrubo nasekaných pražených mandlí
1 čajová lyžička rozmarínových lístkov
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby180 min

  • 1 Zmiešame kôru z jedného citróna s nasekaným cesnakom a 1 polievkovou lyžicou Podravky a votrieme do osoleného jahňacie stehna. Vložíme do pekáča.
  • 2 V panvici sprudka opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska a pridáme do pekáča k jahňacine. Podlejeme 1/3 šálky vody (približne 100 ml), prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C (plynový stupeň 4-6) po dobu asi 90 minút.
  • 3 Po približne hodine a pol odstránime z pekáča alobal, jahňacie stehno pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme mandľami. Podlejeme vínom a dopečieme cca 20 minút nezakryté, kým mäso nechytí peknú zlatohnedú farbu.
  • 4 Upečené stehno premiestnime na zohriaty tanier a udržiavame teplé. Z pekáča odlejeme všetok tuk a cibuľu so zvyšnou šťavou rozmixujeme mixérom. Do šťavy pridáme rozmarín a varíme, kým sa omáčka mierne nezredukuje.
  • 5 Jahňacie stehno nakrájame, pokvapkáme omáčkou a podávame s varenou zeleninou.

Tip

Pokiaľ vám prekáža charakteristická aróma jahňacieho mäsa, namarinujte ho v zmesi kôry a šťavy z jedného citróna, rozmarínu, tymianu a neošúpaných strúčikov cesnaku. Mäso marinujeme v chladničke po dobu minimálne 2 hodín, nie však viac ako 24 hodín.

Malé tajomstvá

Každých 500 gramov jahňaciny potrebuje približne 20 minút pečenia. Počas pečenia mäso pravidelne oblievajte výpekom, pokiaľ výpeku nie je dosť, do pekáča prilejte trochu teplej vody.

Zdieľať s priateľmi