Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Ražniči z lososa

Zapečené špagety s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Vyprážaný syr
Kuracie tyčinky v kečupe
Lahodné pečené zemiaky
Pohánka s klobásou
Kuracie prsia pečené v rúre
Caponata a lá Podravka
Polievka s mäsovými guličkami
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestovinový šalát so surimi
Cuketové jednohubky
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Bravčová panenka so zeleninou
Mrkvová polievka
Grilované rebierka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie mäso so zeleninou
Grilovaný hamburger
Pečená jahňacina s mandľami
Pizza v zemiakoch
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Jemný hubový guláš
Biela ryba s fazuľou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pikantné bravčové závitky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Hrachová polievka
Bravčové kotlety s kuskusom
Ovocný šalát s kuracinou
Kurča na bielom víne
Sladká bravčová panenka
Nové zemiaky s Ajvarom
Zeleninové špízy
Teľacie kotlety so zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Hubový guľáš
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Pikantná rybacia zmes
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z bôbu
Mediteránska rapsódia
Špagety s jesennou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tournedos s maslovou zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Lasagne z panvice
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Párky v slanine
Okúzľujúce letné kurča
Guláš z cíceru a mangoldu
Ravioly so šalviou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Biela treska
Rizoto na španielsky spôsob
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Tuniakový šalát
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová polievka so špenátom
Viac receptov pre túto náladu

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom od Podravky.

Suroviny

1 kg filiet z lososa
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
2 limetky alebo citróny
Ajvar jemný Podravka
čerstvé oregano
16 špajdlí

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
  • 3 Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
  • 4 Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  • 5 Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.

Tip

Špajdle na ražniči namočte do vody a nechajte ich postáť cca 1 hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.

Porcia

Podávame s Ajvarom Podravka a opraženými kúskami chleba.

Zdieľať s priateľmi