Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Jemný hubový guláš

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s fazuľou
Pikantná rybacia zmes
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Letné zeleninové ragú
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie prsia pečené v rúre
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z fazuľových strukov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z bôbu
Sladká bravčová panenka
Morčacina s citrónom a oreganom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Zeleninové špízy
Bravčová panenka so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Hubový guľáš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Šošovicová polievka so špenátom
Biela treska
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Hrachová polievka
Grilovaný hamburger
Ravioly so šalviou
Caponata a lá Podravka
Párky v slanine
Bravčové kotlety s kuskusom
Tuniakový šalát
Kurča na bielom víne
Paradajková polievka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rizoto na španielsky spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mrkvová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Lasagne z panvice
Pizza v zemiakoch
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Rolky z roštenky so zeleninou
Vyprážaný syr
Nové zemiaky s Ajvarom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Treska s vajíčkovým šalátom
Ovocný šalát s kuracinou
Mediteránska rapsódia
Polievka s mäsovými guličkami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pikantné bravčové závitky
Špagety s jesennou omáčkou
Pečená jahňacina s mandľami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie mäso so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Ražniči z lososa
Cestovinový šalát so surimi
Guláš z cíceru a mangoldu
Špagety zo Stredomoria
Pohánka s klobásou
Teľacie kotlety so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Pri hľadaní zaujímavých miest v Slovinsku našiel gastronomický tím Podravky jedno na statku “Jelenov greben”. Osobitne nás zaujímala rodinná hubová farma a výborné špeciality z vypestovaných šampiňónov, ktoré nás inšpirovali aj na tento hubový guláš.

Suroviny

600 g húb (šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky)
10 g sušených dubákov
3 lyžice oleja
40 g údenej slaniny
1 hlavička cibule
2 mrkvy
zelerová vňať
petržlen
čierne korenie
soľ
bobkový list
majorán
tymian
3 strúčiky cesnaku
100 ml kyslej smotany
1 malá lyžička škrobovej múčky
vínny ocot
200 g zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadlo

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Slaninu nakrájame na drobné kocky, mrkvu na kolieska, cibuľu nasekáme.
  • 2 Na zohriatom oleji opečieme slaninu, cibuľu a potom mrkvu. Potom pridáme scedené a nakrájané sušené dubáky a huby. Dobre opečieme, poprášime Podravkou ochucovadlom, všetko dusíme za stáleho podlievania horúcej vody podľa potreby.
  • 3 Keď huby napoly zmäknú, pridáme bobkový list, vetvičku zeleru, majorán, osolíme a pokračujeme v pomalom varení. Pred koncom guláš okoreníme.
  • 4 Primiešame ešte škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody, kyslú smotanu, nasekaný cesnak, petržlen a trochu octu. Pri príprave tohto guláša osobitne uvaríme nakrájané zemiaky, popučíme ich a zamiešame do guláša.

Tip

Namiesto octu môžeme pridať trochu bieleho vína.

Porcia

Ako prílohu podávame osobitne pripravenú zemiakovú kašu, alebo uvaríme väčšie množstvo zemiakov nakrájaných na kocky, ktoré môžeme do guláša zamiešať. Ak je treba, pokrm zriedime s trochou vody.

Malé tajomstvá

Základom hustoty guláša je časť popučených varených zemiakov a škrobová múčka.

Zdieľať s priateľmi