Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Rizoto na španielsky spôsob

Kuracie mäso so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z bôbu
Pikantné bravčové závitky
Mediteránska rapsódia
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Grilované rebierka
Tuniakový šalát
Rolky z roštenky so zeleninou
Hrachová polievka
Zeleninové špízy
Hubový guľáš
Morčacina s citrónom a oreganom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Guláš z cíceru a mangoldu
Tekvicová polievka s jablkom
Pizza v zemiakoch
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z fazuľových strukov
Kurča na bielom víne
Lasagne z panvice
Špagety s jesennou omáčkou
Paradajková polievka
Pohánka s klobásou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Pikantná rybacia zmes
Biela ryba s fazuľou
Šošovicová polievka so špenátom
Cestovinový šalát so surimi
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Zapečené špagety s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie tyčinky v kečupe
Cuketové jednohubky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Párky v slanine
Kuracie mäso na thajský spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Sladká bravčová panenka
Grilovaný hamburger
Kuracie prsia pečené v rúre
Mrkvová polievka
Kuracie fajitas
Losos s cuketovou krustou
Pečená jahňacina s mandľami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Vyprážaný syr
Jemný hubový guláš
Biela treska
Tournedos s maslovou zeleninou
Caponata a lá Podravka
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka s mäsovými guličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Teľacie kotlety so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi