Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Pohánka s klobásou

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z fazuľových strukov
Teľacie kotlety so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Okúzľujúce letné kurča
Tournedos s maslovou zeleninou
Guláš z cíceru a mangoldu
Mrkvová polievka
Tuniakový šalát
Losos s cuketovou krustou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Rolky z roštenky so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety s jesennou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Zeleninové špízy
Kuracie fajitas
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Párky v slanine
Kurča na bielom víne
Pizza v zemiakoch
Hubový guľáš
Nové zemiaky s Ajvarom
Rizoto na španielsky spôsob
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Polievka s mäsovými guličkami
Grilované rebierka
Zapečené špagety s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladká bravčová panenka
Morčacina s citrónom a oreganom
Ravioly so šalviou
Caponata a lá Podravka
Hrachová polievka
Paradajková polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z bôbu
Cestovinový šalát so surimi
Lasagne z panvice
Kuracie tyčinky v kečupe
Letné zeleninové ragú
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pikantné bravčové závitky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka z rukoly a kreviet
Vyprážaný syr
Špagety zo Stredomoria
Cuketové jednohubky
Ražniči z lososa
Biela treska
Jemný hubový guláš
Pikantná rybacia zmes
Grilovaný hamburger
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Viac receptov pre túto náladu

Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!

Suroviny

400 g klobásy (podľa vašej chuti)
200 g Lagris pohánky
150 g cibule
500 g šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
25 g masla
50 ml bieleho vína
1 lyžička sušeného tymiánu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku Podravka zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.
  • 2 Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.
  • 3 Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.
  • 4 Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
  • 5 Pridáme zcedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.

Tip

Ak chcete mať bohatšiu chuť hríbov, tak pridajte viac druhov hríbov.

Porcia

Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.

Zdieľať s priateľmi