Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Teľacie kotlety so zeleninou

Kuracie tyčinky v kečupe
Mrkvová polievka
Caponata a lá Podravka
Špagety s jesennou omáčkou
Hrachová polievka
Párky v slanine
Bravčové kotlety s kuskusom
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s fazuľou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Losos s cuketovou krustou
Špagety zo Stredomoria
Jemný hubový guláš
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ravioly so šalviou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Tournedos s maslovou zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Biela treska
Cestovinový šalát so surimi
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Tuniakový šalát
Nové zemiaky s Ajvarom
Sladká bravčová panenka
Kuracie fajitas
Ražniči z lososa
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Vyprážaný syr
Kurča na bielom víne
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Pizza v zemiakoch
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z bôbu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Guláš z cíceru a mangoldu
Okúzľujúce letné kurča
Mediteránska rapsódia
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pikantná rybacia zmes
Lahodné pečené zemiaky
Grilované rebierka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Lasagne z panvice
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Zeleninové špízy
Pečená jahňacina s mandľami
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Paradajková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Bravčová panenka so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Cuketové jednohubky
Grilovaný hamburger
Hubový guľáš
Kuracie prsia pečené v rúre
Treska s vajíčkovým šalátom
Pohánka s klobásou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

Suroviny

800 g teľacích kotliet
40 g masla
1 kukurica
1 červená cibuľa
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
Príloha:
zelené fazuľové struky

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  • 2 Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  • 3 Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  • 4 Prijeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.
  • 5 Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a ktárko povaríme.

Tip

Do omáčky môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku Podravka.

Porcia

Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Zdieľať s priateľmi